Београдски манифест

0
34
Ауторка фотографије: Наташа Панић

Београдски Манифест и Научни пикник Мисли зелено – радионице за најмлађе о природи

Завод за заштиту природе Србије је 18. маја, у оквиру десетог Београдског манифеста, на Калемегданској тврђави представио природну баштину наше земље и за најмлађе посетиоце догађаја реализовао еко-игрицу о заштићеним животињским врстама на штанду Туристичке организације Србије.

На догађају који је трајао у периоду 17-19. маја, као део манифестације Дани породице, а у организацији Града Београда, ГО Стари град, Туристичке организације Србије и ЈП Београдска тврђава, више од тридесет општина представило је туристичку понуду. У оквиру централне  фестивалске зоне приказано је културно, историјско и гастрономско богатство више од 30 општина из Србије, које су на маштовит и креативан начин дочарале дух и атмосферу места из којег долазе. Посетиоци су имали прилику да истраже разне програмске садржаје фестивала, који су представљени у шест тематских целина.

Циљ организатора манифестације је да посетиоцима на један јединствен и креативан начин, на почетку летње туристичке сезоне, представе на једном месту бројне дестинације и манифестације, али и да омогуће посетиоцима да доживе део атмосфере са најзанимљивијих места које могу да посете током годишњег одмора.

По позиву Шумарског факултета, Завод је посетио научни пикник под слоганом Мисли зелено, који је одржан по трећи пут, али први пут на Шумарском факултету и трајао је два дана 17.5. и 18.5. На манифестацији је учествовало 17 институција са различитим интерактивним поставкама. Циљна група су школска и предшколска деца којима је овај пикник и намењен како би се ближе упознали са институцијама и факултетима који заједно учествују у заштити природе.