Учионице у природи поводом Светског дана заштите животне средине

0
54

Завод за заштиту природе Србије учествовао је у реализацији програма „Учионица у природи“ поводом обележавања Светског дана заштите животне средине у 05. јуна 2024. године у Пределу изузетних одлика „Тршић-Троноша“ и Споменику природе „Врело Грзе“.

У циљу изграђивања навика за очување природе Завод је 05. јуна у Пределу изузетних одлика „Тршић-Троноша“ за ученике основне школе из Тршића у сарадњи са управљачем овим природним добром Центром за културу „Вук Караџић“, реализовао радионице у природи. Овим поводом за ученике основне школе из Тршића сарадници Завода представли су свет флоре и фауне природног добра, и заједно са децом правили хербаријум и инсектаријум.

Истим поводом 07. јуна у Споменику природе „Врело Грзе“ у сарадњи са Удружењем „Екос“ из Параћина одржана је радионица у којој су деца учила да препознају биљке и праве хербаријум. У акцији су учествовали ученици параћинске Технолошке школе и Основне школе „Радоје Домановић“ са својим учитељима и наставницима.

На одржаним радионицама ученици су имали прилику да усвајају знања у непосредном контакту са природом. Реализован вид едукације показао је да учење у природи доприноси изграђивању свести и навика еколошки одговорног понашања.

Како су реализовани програми Учионице у природи можете погледати на:

https://www.rts.rs/lat/vesti/srbija-danas/5463048/-u-paracinu—ucionica-u-prirodi.html