Дечије игре

Сет слагалица: „Свет природе Србије“ – (Срднаћ, старопланинска седефица и зечја стопа)

Комплет садржи  3 слагалице А4 формата, а свака слагалица се састоји од 48 делова. Сет садржи слагалице које приказују животиње: срну/срндаћа, лептира старопланинску седефицу, и једну биљку, зечју стопу. На полеђини кутије дат је кратак текст на српском и енглеском језику о основним карактеристикама представљених врста, њихових станишта и статусу заштите у Србији.

Формат кутије: 280x235mm

Година издања: 2021.

Цена: НЕМАМО НА СТАЊУ


Сет слагалица: „Свет природе Србије“ – (Шумска сова, аполон, карпатски љиљан)

Комплет садржи 3 слагалице А4 формата, а свака слагалица се састоји од 48 делова. У сету се налазе слагалице са сликама шумске сове, лептира Аполона и Карпатског љиљана. На полеђини кутије дат је кратак текст на српском и енглеском језику о основним карактеристикама представљених врста, њиховом станишту и статусу заштите у Србији.

Формат кутије: 280x235mm

Година издања: 2022.

Цена: 900,00 РСД


Mини кључеви за препознавање врста у природи

Мини кључеви за препознавање изабраних врста дрвећа, лековитог биља, гљива, лишајева, птица, сисара, водоземаца и гуштера, које се, углавном, могу наћи у нашем најближем окружењу. Намењени су деци школског узраста зa коришћење у природи, будући да пружају могућност да лако пронађу и идентификују одређене врсте.

Група аутора

Година издања: 2022.

Цена: 600,00 РСД


Игра меморије

Забавно едукативна игра за упознавања деце са врстама птица у Србији и развијање вештина као што су концентрација и визуелно памћење. Састоји се од 24 меморијске картице на којима се налазе слике 12 врста птица. Победник игре је особа која успе да скупи највећи број картица са паровима птица.

Група аутора

Година издања: 2022.

Цена: 500,00 РСД


Бојанка „Ретке и угрожене врсте у Србији“

Бојанка садржи цртеже, слике и информације о 10 угрожених врста у Србији. Све илустроване врсте су некада живеле широм наше земље, али се њихов број смањује из дана у дан. Да бисмо их сачували и спречили њихово нестајање, штитимо их као заштићене и строго заштићене врсте. Бојанка представља позив деци да на овим шареним странама и странама које тек треба обојити, упознају ове врсте и сазнају зашто је потребно да их штитимо.

Аутори: Маја Радосављевић, Наташа Панић

Године издања: 2013, 2015.

Цена: 250,00 РСД


Сет слагалица „Ретке врсте у Србији“ (Панчићев скакавац, рис и белоглави суп)

Сет слагалица „Ретке врсте у Србији“ је комплет који садржи 3 слагалице на којима се налазе фотографије белоглавог супа, риса и Панчићевог скакавца. Свака слагалица је А4 формата и садржи 48 делова. Поред слике, на свакој слагалици се налази и кратак текст о основним карактеристикама врсте, њеном станишту код нас, и основним узроцима угрожености.

Година издања: 2015, 2017.


Еко едукативна игра „Еко скакалица“

Образовна игра, у којој се по принципу игрице „Не љути се човече“, подељени у тимове малишани крећу по стази, одговарајући на питања о ретким и заштићеним врстама.

Аутор: Маја Радосављевић

Година издања: 2015, 2017.