Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Predavanje o ribolovstvu i sportskom ribolovu za osuđenike u KPZ Ćuprija

Nastavaljujući saradnju sa KPZ Ćuprija u realizaciji programa o zaštiti prirode, Zavod za zaštitu prirode Srbije je zajedno sa Udruženjem rekreativnih ribolovaca „Varaličar“ iz Ćuprije, učestvovao u programu održanom na temu „Ribolovstvo i sportski ribolov“ za osuđenike u Kazneno-popravnom zavodu u Ćupriji, kao deo njihovog rehabilitacionog programa.

Program edukacije sastojao se iz tri celine: Uzgoj ribe kao zanimanje, Sportski ribolov kao razonoda i Zaštita voda i životne sredine. O sportskom ribolovu pričao je Vladimir Milojević iz Udruženja „Varaličar“, ističući značaj zaštite prirode kroz geslo „uhvati, uslikaj i pusti svoj plen“. Ihtiolog Zavoda mr Saša Branković, u svom predavanju predstavio je kvalitet voda kod nas i vrste riba koje ih naseljavaju, kao i koliko su i zbog čega ugrožene i koje mere se sprovode u njihovoj zaštiti.

Ovom prilikom, osuđenici su imali priliku i da dobiju praktične savete o bavljenju ribolovom, kao mogućim zanimanjem ili hobijem kojim bi se bavili nakon isteka kazne.

Prilog o predavanju je snimila TV Pomoravlje, koji možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=LKuR90M1io0

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.