Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

O invazivnim vrstama na 7. Balkanskom botaničkom kongresu

Na završnom danu 7. Balkanskog botaničkog kongresa, 14. septembra 2018. godine u prostorijama Departmana za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, predstavnik Zavoda za zaštitu prirode Srbije - botaničar mr Verica Stojanović, predstavila je temu Invazivne biljne vrste u Srbiji i susednim zemljama (Invasive Plant Species in Serbia and Neighbouring Countries), rad autora V. Sotjanović, I. Živanović i I. Bjedov. Tema je predstavljena u formi poster prezentacije u okviru sesije Konzervaciona biologija i Invazivne biljne vrste.

Na Kongresu u okviru plenarnih izlaganja i devet tematskih sesija, predstavljeno je blizu 400 naučno-istraživačkih radova iz svih oblasti botaničkih disciplina, predstavljajući stanje i trendove u oblasti flore Balkana. Predstavljena dostignuća u proučavanju botanike Balkana ujedno predstavljaju dalju platformu u zajedničkom radu na unapređenju i zaštiti jedinstvenog biljnog sveta ovog dela Planete, koji je veoma osetljiv na proces klimatskih promena, kao i društveno-ekonomske i razvojne trendove na lokalnom i regionalnom nivou.

Za završnicu programa Kongresa organizovano je plenarno predavanje Dafni. A. , Boeck B. „Medicinal Plants of the Bible- past, present and future“ (Biblijske medicinske biljke - prošlost, sadašnjost i budućnost).

Zavod za zaštitu prirode Srbije jedan je od suorganizatora Kongresa koji je održan u periodu od 10. do 14. septembra 2018. godine u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za biologiju i ekologiju Univerziteta u Novom Sadu i Botaničkog društva „Andreas Volni”.

Program kongresa možete preuzeti na sajtu http://www.7bbc2018.com

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.