Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Otvorena izložba „Foto safari Tara“ u Beogradu

U galerijskom prostoru Centra za posetioce Turističke organizacije Srbije u Beogradu, u četvrtak, 9. februara 2017. godine otvorena je izložba fotografija sa foto safarija "Tara 2015" u organizaciji JP "Nacionalni park Tara" i Turistička organizacija Srbije.

Izložene fotografije članova Foto saveza Srbije su nastale na Foto safariju ,,Tara 2015“, koje je selektovao Milan Marković, majstor fotografije iz Valjeva.

Foto safari ,,Tara“ se održava od 2012. godine u organizaciji JP ,,Nacionalni park Tara“ uz stručnu podršku Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Turističke organizacije Srbije. Manifestacija ima promotivni karakter, i do sada su kao rezultat održane tri izložbe, koje su pored Beograda održane i u Budimpešti i Mohaču, a na kojima su autori fotografija i mađarski fotografi.

Izložba u Beogradu predstavlja najbolje radove sa manifestacije Foto safari ,,Tara 2015“, a prvi put organizovano, Nacionalni park Tara su posetili i članovi Foto saveza Srbije. Izložba sadrži četrdeset fotografija, čiji su autori iz Beograda, Leskovca, Požege, Kosjerića i Valjeva.

Na otvaranju izložbe gostima su se obratili Miroslav Predojević, sekretar Foto saveza Srbije, Vesna Raca, pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije i Dragić Karaklić, v.d. direktor JP ,,Nacionalni park Tara“. Ovom prilikom, v.d. direktor JP „Nacionalni park Tara“ Dragić Karaklić, uručio je zahvalnice institucijama koje su pomogle manifestaciju - Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Foto savezu Srbije, Turističkoj organizaciji Srbije i Zavodu za zaštitu prirode Srbije.

Izložba u Beogradu otvorena je do 02. marta 2017. godine.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.