Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Ekološke pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu i u avgustu mesecu

Akcija Gradske opštine Zemun „Ekološke pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu“, koja se realizuje uz stručnu podršku Zavoda za zaštitu prirode Srbije, zbog velike zainteresovanosti javnosti nastavljena je i u toku avgusta meseca.

Mogućnost da svake srede u periodu od 09:00 do 11:00 časova, učestvuju u edukativnim radionicama „Ekološke pešačke ture na Velikom ratnom ostrvu“, i prilikom prolaska kroz „Stazu zdravlja“ saznaju kako je nastalo Veliko ratno ostrvo, zašto je zaštićeno i koje retke i ugrožene vrste naseljavaju ovu beogradsku oazu prirode, imaju svi zainteresovani Beograđani.

Kroz ekološku pešačku turu, učesnike radinice vodi Tanja Kukobat iz Gradske opštine Zemun, uz gostovanje stručnih predavača iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Ovom prilikom prirodne vrednosti, režime zaštite prirode na ostrvu, biljni i životinjski svet, autohtone i invazivne vrste Velikog ratnog ostrva, učesnicima predstavljaju stručni saradnici Zavoda: botaničar mr Verica Stojanović, ornitolog Miloš Radaković, ihtiolog dr Nenad Sekulić i herpetolozi mr Rastko Ajtić i Milivoje Krvavac.

Svi zainteresovani građani koji žele da otkriju vrednosti Specijalnog rezervata prirode „Veliko ratno ostrvo“, imaju priliku da se prijave za ekološku pešačku turu koje će biti organizovana 24. i 31. avgusta 2016. godine. Za učešće je potrebno da se prijavi Tanji Kukobat, predstavniku Gradske opštine Zemun.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.