Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Obrazovni program za osnovce „Zaštita prirode u Srbiji“

U cilju predstavljanja prirodne baštine naše zemlje i sistema i metoda zaštite koje sprovodi Zavod, u zavisnosti od interesovanja za određenu temu učenika, realizuje se obrazovni program koji sadrži obilazak izložbene postavke „Zaštita prirode u Srbiji“ uz stručne vodiče, kreativne radionice i projekcije ekoloških filmova.

Tokom organizovane posete Zavodu 19. i 20. novembra 2015. godine, svi učenici IV razreda OŠ „Jovan Sterija Popović“ iz Beograda, imali su priliku da obilaskom izložbene postavke upoznaju tipične ekosisteme naše zemlje, prirodne vrednosti nacionalnih parkova u Srbiji, metode zaštite retkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, minerale i stene koje čine naše geonasleđe i fosilne ostatke iz vremena Panonskog mora. Izložbenu postavku obišli su i učenici viših razreda osnovnih škola iz Šapca 20. novembra i ovom prilikom pogledali film iz produkcije Zavoda „Ptica i čovek“. Istog dana u zavodskom obrazovnom programu učestvovali su i učenici ekološke sekcije OŠ „Aca Milosavljević“ iz Beograda.

Posete izložbenoj postavci Zavoda u decembru otvorili su učenici viših razreda OŠ „Montesori“ iz Beograda, koji su pored obilaska izložbe učestvovovali u radionici „Šta je zaštita prirode“, kada su na osnovu svojih asocijacija na temu zaštite prirode pisali definicije ovog pojma. Radionica je ujedno predstavljala i priliku da učenici prezentuju svoja zapažanja i utiske o poseti Zavodu i radu u ovoj oblasti.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.