Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Foto izložba „Priroda Srbije“ na 55. Saboru trubača u Guči

Izložbu fotografija Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Foto saveza Srbije „Priroda Srbije 2014“ u periodu od 03. do 09. avgusta 2015. godine, mogu videti gosti jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi - Sabora trubača u Guči.

U okviru ove jedinstvene manifestacije narodnog stvaralaštva i muzike srpskih i balkanskih orkestara, fotografije prirode Srbije izložene su u galerijskom prostoru Muzeja trube u Guči. Posetom Muzeja trube gosti Sabora mogu videti i istraživati predele, ekosisteme i svet prirode naše zemlje prikazan na 83 nagrađene fotografije za 2014. godinu, na stalnom Foto konkursu Zavoda i Foto saveza Srbije „Priroda Srbije“.

Izložba „Priroda Srbije 2014“ otvorena je odmah nakon zvaničnog otvaranja 55. Sabora trubača uz prisustvo potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, načelnika Moravskog okruga Slobodana Jolovića, direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije Aleksandra Dragišića, predsednice opštine Lučani Vesne Stambolić i mnogobrojnih zvanica Sabora.

Dragačevski sabor trubača u Guči predstavljen je i na internet stranici magazina National Geographic kao jedan od 10 najbitnijih događaja ovog tipa u svetu.

Organizatori Sabora su Centar za kulturu i sport u Guči i Mesna zajednica Guča. Pokrovitelj Sabora je Vlada Srbije i opština Lučani.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.