Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Foto izložba „Priroda Srbije - 2014“ u Nišu

Izložba najboljih radova sa stalnog foto konkursa Zavoda i Foto saveza Srbije „Priroda Srbije 2014“ od 24. februara može se pogledati u Nišu u galeriji Društva arhitekata, gde će biti izložena do 06. marta 2015. godine.

Izložbu je 24. februara, otvorio Aleksandar Dragišić, direktor Zavoda i ovom prilikom uputio poruku javnosti da predstavljene fotografije na izložbi pokazuju samo deo lepota i bogatstva prirode naše zamlje i da je jedna od misija konkursa i izložbe da probudi svest građana o njenom značaju i potrebi zaštite i očuvanja. Ovom prilikom ističući da izložba ima i cilj da motiviše građane da borave u prirodi i da kao odgovorni posetioci omoguće da naša prirdna dobra postanu destinacije održivog i eko turizma. Dok je rukovodilac Radne jedinice Zavoda u Nišu mr Danko Jović istakao da je izložba samo jedan od načina da se promoviše priroda i zaštita prirode i poručio da će Zavod putem izložbi i drugih manifestacija i ubuduće prikazivati prirodne vrednosti naše zemlje.

Da program otvaranja protekne u dobroj atmosferi doprineli su svojim učešćem i članovi hora „Čarolija“ koji su izvođenjem pesama „Apelujemo“, „Točkovi“ i „Očistimo Srbiju“, poslali poruku da imaju pravo da naslede očuvanu prirodu i životnu sredinu. Gosti otvaranja imali su priliku da uživaju i u talentu mladog peevča Todora Kitanovića koji je izveo numeru „Još samo ovu noć“, najpoznatije niške rok grupe Kerber.

Prvi posetioci izložbe, na dan otvaranja, imali su priliku da pogledaju 83 autroske fotografije sveta prirode, od prispelih 5000 na konkurs, uz muziku akustičnog benda „STR8 walkers“. Da je izložba izazvala veliko interesovanje nišlija govori podatak da ja na otvaranju izložbe, bilo preko 100 posetilaca i da su ovaj događaj propratile sve gradske medijske kuće (NTV, TV Bella Amie, TV Zona, Južne vesti).

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.