Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Učenici Nemačke škole u poseti Zavodu

Zavod je u ponedeljak, 23. juna, bio domaćin učenicima Nemačke škole u Beogradu, predvođenih nastavnicima na čelu sa g-đom Svetlanom Pantelić. U okviru projekta zaštite životne sredine, Nemačka škola je prepoznala temu zaštite prirode i ulogu Zavoda za zaštitu prirode Srbije kao značajnim, koje bi trebalo približiti đacima Škole.

U obilasku izložbene postavke Zavoda, tridesetak učenika petog i šestog razreda Nemačke škole upoznalo se sa sistemom zaštite prirode Srbije, sa karakteristikama i prirodnim vrednostima naših nacionalnih parkova kao zaštićenih područja od nacionalnog značaja, zatim o vrstama koje obitavaju u Srbiji i očuvanju njihove raznovrnosti, geonasleđu Srbije, i problemima održivog korišćenja prirodnih bogatstava u Srbiji. Nakon obilaska postavke, đaci su, podeljeni u ekipe, sklapali puzle na temu zaštićenih vrsta koje su u izdanju Zavoda. Kroz igru i druženje, uvedeni su u divlji svet prirode Srbije, a više su saznali i o aktivnim merama zaštite i ponašanju u zaštićenim područjima.

Uz zahvalnost Nemačkoj školi što je pokazala zainteresovanost za rad Zavoda, i ova poseta je dokazala da je priroda jedan od uspešnih mostova uspostavljanja saradnje, međusobnog približavanja nacija i kultura.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.