Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Deca Kosova gosti Zavoda za zaštitu prirode Srbije

Učenici Srednje tehničke škole iz opštine Srbica, sa Kosova i Metohije, boravili su u Nacionalnom parku Tara, u Tara centru Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Za vreme njihovog boravka u okviru programa „Škola u prirodi“ upriličene su različite aktivnosti obrazovnog karaktera, gde su se đaci koji su se inače opredelili za smer zaštite životne sredine, upoznali sa prirodnim lepotama Parka, ali i različitim metodama koje se preduzimaju u njihovoj zaštiti.

Za vreme njihovog boravka u centru Zavoda na Tari, posetili su ih direktor Zavoda Aleksandar Dragišić i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Direktor Dragišić iskazao je svoje zadovoljstvo što Zavod ima priliku da ukaže gostoprimstvo takvim gostima kao što su učenici sa Kosova i Metohije, i izrazio očekivanje da će što više takvih gostiju sa Kosova i Metohije biti i ubuduće.

"Tara je pravi kraj gde deca mogu da o tome najviše da nauče. Drago mi je što i na Kosovu i Metohiji postoji svest o zaštiti prirode i životne sredine kod mladih i nadam se da ćemo preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju imati priliku da ugostimo još dece sa tih prostora", rekao je direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije Aleksandar Dragišić.

U ime učenika, učenica Aleksandra Tomašević zahvalila se na ukazanoj prilici, a još rečiti bio je film koji su izradili o svom boravku na Tari.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.