Zavod za zaštitu
prirode Srbije

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Ministarstvo zaštite životne sredine

Miljakovačka šuma domaćin prvenstva ministarstva odbrane i drugog kola lige Beograda u orjentiringu

U cilju promocije sporta, zdravog načina života i posebno razvijanja ljubavi prema prirodi i ponašanja koje je u skadu sa njenim očuvanjem kod svih uzrasnih kategorija, Zavod je obezbedio promotivni materijal za učesnike i nagrade za pobednike takmičenja u orjentiringu , koje je održano 06. aprila u beogradskom zaštićenom prirodnom dobru Miljakovačka šuma.

Takmičenje je održano u organizaciji Orjentiring saveza Beograda, Vojne akademije i Planinarsko-orijentacionog kluba „Obilić“. Start i cilj takmičenja nalazio se uz granični prostor šume. Svoje sposobnosti u orjentaciji proverilo je oko 200 takmičara svih uzrasnih kategorija iz cele Srbije, kao i pripadnici Ministarstva odbrane.

Pobednici Prvenstva Ministarstva odbrane i Drugog kola lige Beograda u orjentiringu uz medalje i diplome kao nagadu dobili su izdanja Zavoda monografije Prirodna dobra Srbije i Svetski značajna staništa ptica u Srbiji. Takmičari koji su postigli dobre rezultate, ali nisu osvojili medalje, za svoje zalaganje i trud dobili su publikaciju Nacionalni parkovi Srbije i postere Drvenaste vrste Srbije i Egzote Srbije.

Organizacijom takmičenja u orjentiringu obeležen je i Dan sporta u cilju promovisanja kako sportskog duha tako i značaja i važnosti očuvanja prirode i blagodeti koje ima za zdravu životnu sredinu.

© Zavod za zaštitu prirode Srbije - Sva prava zadržana. Izrada sajta: Kio d.o.o.